Ilmoittautuminen Tuorlan tiedekeskuksen lastenleireille alkaa keskiviikkona

0

Ilmoittautuminen Turun yliopiston järjestämille Lasten yliopiston kesän leireille käynnistyy 7.3. kello 12. Leirit pidetään ensimmäistä kertaa Tuorlassa uudessa tiedekeskuksessa. Teemoina ovat fysiikka ja tähtitiede, robotiikka sekä luonnontiede ja historia.

Fysiikan ja tähtitieteen päiväleirillä tutustutaan fysikaalisiin ilmiöihin, joiden avulla rakennetaan liikkuvia laitteita. Jokainen leiriläinen valmistaa oman raketin ja pääsee tekemään nestetypin avulla jäätelöä. Yhdessä tutustutaan laboratorioon ja vieraillaan planetaariossa.
Rakenna robotti! -leirillä tutustutaan robotin toimintoihin ja ohjelmoidaan oma robotti, joka suorittaa leirin viimeisenä päivänä haasteellisen tehtäväradan. Leirillä päästään myös tutustumaan suurien teollisuusrobottien toimintaan.

Tuorlan luonnontieteiden ja historian leirillä tutustutaan Tuorlan lähialueeseen historian, maantiedon ja biologian avulla. Leirillä kokeillaan arkeologin työtä, tutkitaan vettä ja pyydystetään hyönteisiä tutkittavaksi. 11.–15.6. pidettävä leirin työkielenä on suomen lisäksi englanti.
Kaikkia leirejä on sekä kesäkuussa että heinä-elokuun taitteessa. 8–10-vuotiaille järjestetään kolmipäiväisiä, 10–13-vuotiaille viisipäiväisiä tiedeleirejä. Leiripäivien kesto on 9–16.

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen nettiosoitteessa täällä.
Osallistujat valitaan leireille arpomalla kaikista ilmoittautuneista. Ilmoittautuminen on auki 31.3. klo 24 asti.
Leirit ovat maksullisia.