Katso kartta: Lemunniemen ja Piispanristin osayleiskaavaehdotus valmistui

0

Lemunniemen ja Piispanristin osayleiskaavaehdotus on valmistunut. Osayleiskaavalla ratkaistaan se, mitä, missä ja miten paljon Yli-Lemussa, Auvaisbergissa, Poikluomassa ja Piispanristillä jatkossa rakennetaan tai jätetään rakentamatta.

Kaavoitustyötä repii kahteen vastakkaiseen suuntaan se, että alue on sekä historiallisesti että luontoarvoiltaan poikkeuksellinen ja suojelun arvoinen, ja se, että alue on puristuksissa Kaarinan ja Turun taajamien välissä ja paine lisärakentamiseen on suuri. Rakennemallien ja strategioiden tahtotila on ollut selvä: alueelle halutaan runsaasti uusia asukkaita ja kerrostaloja.

Kaarinan kaupungin laatiman kartan voi ladata pdf:nä täältä.

Tavoitteena on, että alueelle muuttaisi 17 seuraavan vuoden aikana 11 000 uutta asukasta. Skanssista ulottuisi yhtenäinen rakennettu alue Kuusistonsalmeen saakka. Piispanristiltä ulottuisi asuinalueiden vyö Kairiskulman, Herrasniityn ja Uusihaan kautta Yli-Lemuun.

Kaupunkikehityslautakunta yritti maltillistaa asuinrakentamista Yli-Lemussa muuttamalla uudet A1-alueet A2-alueiksi. Sekä A1:lle että A2:lle saa rakentaa kerrostaloja ja tiiviitä pientaloalueita, mutta A1:lle kerrostaloja on tulossa enemmän kuin A2:lle. Kaupunginhallituksen käsittelyssä A1-merkinnät kuitenkin palautettiin. Perusteluna oli, että Yli-Lemu tulee olemaan Kaarinan ainoa alue, jossa voidaan tarjota kerrostaloasumista meren läheisyydestä. Lue lisää 28.3.2018 lehdestä