Kenen joukoissa seison?

0

Pahimus on huomannut, että Kaarinassa on ahkerasti arvuuteltu paikallislehden toimituksen puoluekantaa. Milloin Kaarina-lehden toimittajien kutreille sovitellaan suvakin kukkahattua, milloin eliittiporvarin kruunua. Aina lehti on vuorenvarmasti jonkin puolueen kannalla.

Pahimuskin haluaa ottaa osaa arvuutteluun! Pahimus nimittäin näki viime kesänä yhden toimittajan pureksivan heinänkortta – selvä keskustalainen. Toinen kierrätti kerran peltipurkkeja, eli hän ilman muuta äänestää vihreitä. Eikun hups, kierrätyspisteen jälkeen toimittaja meni kauppaan ja osti sitä kalliimpaa juustoa, joten puoluemittari osoittaa kokoomusta. Paitsi että toinen toimittaja kipaisi kunnalliseen päiväkotiin, joten toimitus taitaa olla demareiden ja vasemmiston puolella, paitsi että lehdessä kyllä kirjoitettiin seurakunnasta, joten kristillisdemokraateista taitaa olla kyse. Ruotsinkielisen koulun ahdingosta kirjoittamisella taas voideltiin RKP:ta. Perussuomalaisetkin ovat päässeet lehden otsikoihin.

Pahalta näyttää. Pahimus vielä kuuli, että toimittajat eivät ikinä tiedä, mitä puoluetta äänestää, kun kaikkien päättäjien kanssa on kaveri ja kaikista on tullut vastaan jotain suhmuraista. Pahimus jää seuraamaan tilannetta.