Nuorisovaltuusto tarkasteli Kaarinan lukion ilmapiiriä

0
Kimmo Laitinen vei nuoristovaltuuston puheenjohtaja Julia Henrikssonin ja varapuheenjohtaja Tua Halenin tutustumaan päiväkodin tiloihin. Kesämäen päiväkoti majailee lukion tiloissa väliaikaisesti. Laitisen mukaan rinnakkaiselo sujuu hyvin.

Kaarinan nuorisovaltuuston edunvalvontatiimi kävi viime viikolla nuuhkimassa kohutun Kaarinan lukion tunnelmia. Nuorisovaltuuston tehtävä on valvoa paikallisten nuorten etuja, ja huhut ja lehtikirjoitukset lukion ilmapiiriongelmista saivat jäsenistön huolestumaan.

Kaikki alkoi ennen joulua musiikkiteatterilinjan musikaalin peruuntumisella ja musiikinopettajan irtisanoutumisella. Keväällä sivistyslautakunta pohti musiikkiteatterilinjan lakkauttamista, ja stressaava tilanne kärjistyi musiikkiteatterilinjan opiskelijoiden ulosmarssiin.

Vierailullaan nuorisovaltuusto jututti lukion rehtoreita, opinto-ohjaajaa sekä opiskelijoita ja opiskelijakunnan hallitusta. Puheenjohtaja Julia Henriksson ja varapuheenjohtaja Tua Halen olivat hyvin tyytyväisiä kuulemaansa. Lukioon on palkattu uusi musiikinopettaja, ja musiikkiteatterilinjan toimintaa kehitetään muun muassa opiskelijoille tehdyn kyselyn pohjalta.

– Vielä kuukausi sitten opiskelijat olivat huolissaan musiikinopetuksesta ja arjen jatkumisesta. Nyt arki on lähtenyt rullaamaan ja ilmapiiri on selkeästi rauhallinen. Lukion eri linjojen välillä ei ole ongelmia, Henriksson ja Halen kuvailevat.

Alkuvuoden ikävät tapahtumat näkyvät kuitenkin kevään yhteishaun hakijamäärissä. Lue lisää 28.3.2018 lehdestä