Piikkiön nuorisotilasta päätetään maanantaina

0

Kaarinan kaupunginhallitus linjaa maanantaina, siirretäänkö Piikkiön nuorisotila Pontelasta Piikkiön kirjaston yläkertaan vai ei ja millä aikataululla.

Näillä näkymin vastustusta nuorison siirtymiselle ei ole odotettavissa. Sen sijaan keskustelua käydään aikataulusta ja siitä, miten tarkkaan muuton vaikutukset tulee selvittää.

Kaupungin virkamiesjohto ei lämmennyt vapaa-ajan lautakunnan ehdotukselle, että päätökset tehtäisiin vauhdilla, kuluvalle vuodelle myönnettäisiin 50 000 euron lisämääräraha, tila vuokrattaisiin ja nuoriso kärräisi tavaransa jo tämän vuoden puolella kirjaston yläkertaan. Sen sijaan kaupunginhallitukselle esitettävänä pohjaehdotuksena on, että asia selvitetään perin pohjin ja lopulliset päätökset tehdään vasta loppuvuodesta, vuoden 2019 talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Selvitettävänä on, kannattaako kirjaston yläkerta vuokrata vai ostaa. Laskelmien mukaan ostaminen tulisi kaupungille kannattavaksi 10 vuodessa. Lisäksi on hahmoteltava Pontelan kiinteistön tulevan käytön eri vaihtoehdot sekä pyydettävä nuorisovaltuustoa ja vanhus- ja veteraanineuvostoa antamaan lausuntoa sekä kartoittamaan Piikkiön nuorten ja eläkeläisjärjestöjen näkemyksiä muutoksesta. Myös Piikkiön aluetyöryhmää pitäisi kuulla.