Pitäisikö Kaarinan pääkirjaston palvella sunnuntaisin?

0

Kaarina-talossa sijaitsevan pääkirjaston on toivottu olevan auki myös sunnuntaisin. SDP:n kunnallisjärjestö pyysi sunnuntaiaukioloista selvitystä kaupungilta.

Kaupunki vastaa, että nykyisillä resursseilla sunnuntaiaukiolo ei ole mahdollinen. Sunnuntaiaukiolo vaatisi pyhätöihin vähintään kolme työntekijää sunnuntaieduin, mikä tarkoittaisi henkilöstömäärän kasvattamista tai vaihtoehtoisesti lähi- ja koulukirjastoverkon karsimista. Pääkirjastoon jouduttaisiin hankkimaan lisää myös vartiointipalveluita.

Piikkiön kirjaston tapaista omatoimikirjastoa on hankala toteuttaa uudessa Kaarina-talossa. Kirjasto ja koko muu talo on ravintolaa myöten avoin. Kaupungin mukaan tilan valvonta on haasteellista jo nyt, kun kirjaston henkilökunta on paikalla. Omatoimisuus lisäisi riskiä, että uudessa talossa tehdään tihutöitä.

Vapaa-ajan lautakunta ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kirjaston vastaukseen vaan halusi selvittää vielä kirjaston käyttäjiltä sunnuntaiaukiolojen tarvetta. Lisäksi lautakunta tahtoo selvityksen, mitä sunnuntaiaukiolo maksaisi ja mitä vaikutusta sillä olisi henkilökunnan määrään.