Psst, voitsä hakee?

0

Piikkiön omatoimikirjastosta tuli K-18. Syynä oli saatu palaute, jossa asiakkaat ilmaisivat huolensa nuorisolaisten vapaasta oleilusta kirjastossa etenkin viikonloppuisin. Nuorten toivotaan hakeutuvan terveellisempien harrastusten pariin bussikatoksiin, koulujen pihoille ja mopojen selkiin.

Palveluaikojen ulkopuolella kirjastoon pääsee sisälle vain 18 vuotta täyttäneiden kirjastokorteilla. Odotettavissa siis on kirjaston ovien liepeillä väijyviä alaikäisiä, jotka anovat ohikulkevia täysi-ikäisiä hakemaan heille viikonlopuksi kivaa tekemistä. Pahimus ei ainakaan salakuljeta yhtään kirjaa ilman hakupalkkaa!

Kuka muuten valvoo palveluaikoina, mitä kirjastoissa luetaan tai lainataan? Hyllythän pursuavat rikoksia, rangaistuksia ja Sodoman päiviä. Puolet klassikoista pitäisi siirtää salaiseen takahuoneeseen, jonne pääsee vain papereita vilauttamalla.