Pudotuspeleissä pelataan kovaa

0
Teksti ja kuvat: Pekka Tenhonen

Ura Basket – Jyväskylä Basketball Academy 92 – 68 (48-26)(20 – 13, 28 – 13, 22 – 19, 22 – 23)

Jyväskylä Basketball – Academy Ura Basket 86-93 (39-34) (21 – 20,  18 – 14, 14 – 24, 24 – 19, Jatkoaika 9 – 16)

Ura Basket johtaa pudotuspelisarjaa Jyväskylää vastaan 2-0, ja jatkoon pääsyyn vaaditaan kolme voittoa.  Tämän illan (13.3.) ottelun voitto vie siis Uran jatkopeleihin, muuten ottelusarja jatkuu.

Pudotuspelisarjan avausottelussa viime keskiviikkona Ura hankki runsaassa 3 minuutissa 11-2 -johdon kovalla puolustuksella ja asiaa ei ainakaan vaikeuttanut se, että JBA:n nuorta joukkuetta jännitti. Puoliaikaan mennessä Uran johto oli kasvanut 22 pisteeseen. Toinen puoliaika pelattiin melko tasoihin.

 

Jännitys ilmeni höntyilynä

Vieraiden pelaajista Kalle Peltonen myönsi suoraan joukkueensa kipukohdat.

– Pelin fyysisyys näkyi meillä virheongelmina. Rankka matsi. Pudotuspelin luonne näkyi nyt meillä siinä, että jännitettiin ekalla puoliajalla, ja se näkyi meidän pelaamisessa. Puolustuksessa höntyiltiin vähän liikaa.

Play-off -pelien alla alkavat puheet niiden erilaisesta luonteesta, yksilöiden nousemisesta esiin, ja taktiikan väistymisestä. Nyt Uran Joakim Jousiston mielestä se näkyy kentällä ennen kaikkea fyysisyytenä.

 Kontaktia otetaan jatkuvasti

– Pystyimme vastaamaan vastustajan kovuuteen, ja pelattiin hyvä matsi. Peli on nyt fyysisempää, ja tunnettakin oli mukana enemmän kuin runkosarjamatseissa, ja juuri se johtaa tuohon fyysisyyteen. Kontaktia otetaan enemmän leikkaustilanteissa, tai oikeastaan kaikissa tilanteissa.

Pari päivää myöhemmin Ura oli selvästi kovemmalla Jyväskylässä. Erinomaisesti pelannut JBA ei antanut Uralle mitään ilmaiseksi, ja ottelu ratkaisi vasta jatkoajalla. Ilahduttavinta oli Eero Aaltosen tehojen löytyminen oikealla hetkellä.

Pudotuspeleissä otteet ovat fyysisempiä, kun panoksetkin ovat kovemmat. Ura Basketin Pyry Rainamaa ajaa kovaa hyökkäyskorille. Ura Basket repi avauspuoliskolla turvallisen johdon.
Otteluiden tilastot: