Rauvolan koululla päiväkoti 20 vuotta – katso kansakoulun pohjapiirustus

0
Rauvolan kansakoulun laajennuspiirustus vuodelta 1922.
Rauvolan koulun pihapuuhia vuodelta 1951.

Rauvolan päiväkodilla on juhlavuosi: se täyttää 20 vuotta. Parin viikon kuluttua paikalla on avoimet ovet, jolloin kuka tahansa saa tulla kylään. Kyläilijöitä todennäköisesti riittää, sillä rakennus on monelle kaarinalaiselle tuttu: siellä toimi aikoinaan Rauvolan kansakoulu.
Arvioiden mukaan rakennus on ainakin yli satavuotias. Rakennuksessa perustettiin vuonna 1922 Turun Seudun Osuuskassa, josta tuli myöhemmin Turun Seudun Osuuspankki. Se toimi rakennuksessa vuoteen 1928. Rakennusta on laajennettu kansakouluksi, jona se toimi 1970-luvulle saakka. Lisäksi Rauvolan koulussa on ollut kansalaisopisto, ja tilaa on vuokrattu juhlakäyttöön.

Miten vanha kartano on taipunut päiväkodiksi? Lue lisää 7.3.2018 lehdestä

Rauvolan koulu nykyään. Pihalla temmeltävät lapset. Lähivuosina päiväkoti tosin siirretään todennäköisesti muualle.

Avoimet ovet Rauvolan koulussa keskiviikkona 21.3. klo 14.30–17.  Ilmoita tulostasi 9.3 mennessä sähköpostilla osoitteeseen rauvola.paivakoti(at)kaarina.fi.