Epätoivoisia suunnitelmia parvekkeella ja puukolla eroon vieraista

0
“Lämpenevä kevät saa ihmiset liikkeelle, mutta nostaahan se myös erilaisia murheita pintaan”, kirjoitti Lounais-Suomen poliisi sunnuntaina medialle lähettämässään hälytysajo-tiedotteessaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Turun seudulla välitettiin poliisin selviteltäväksi 36 pahoinpitely- ja perheväkivaltatehtävää.
Ajatustensa kanssa umpikujaan oli joutunut nuorimies Turussa. Hän roikkui perjantaina viidennen kerroksen parvekkeelta. Parvekkeella murehti lauantaina myös mies Kaarinassa. Poliisi sai pitkällisen puhutuksen jälkeen molemmat luopumaan kurjista suunnitelmistaan.
Turussa mies oli sunnuntain vastaisena yönä asetellut itsensä junanraiteille, josta sivulliset onneksi vetivät hänet turvaan.
Sunnuntaiaamunakin poliisi tutki Turussa korkealta pudonneen ja vakavasti loukkaantuneen ihmisen mysteeriä.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä mies Paraisilta esitteli puukkoa vierailleen. Ilmeisesti vieraat olivat viipymässä liian pitkään. Muu juhlaväki sai kammettua mieheltä puukon pois. Poliisi kävi paikalla. Juhlat jatkuivat, tosin ilman isäntää, koska hänet kyydittiin putkaan.
Tyksin yhteispäivystyksessä on meno äitynyt. Poliisin näkökulmasta viikonloppu oli siellä villihkö. Perjantaina päivystyksessä selviteltiin potilaan sinne tuomaa erittäin vaarallista ainetta. Lauantaiaamuna veitsellä varustautunut nuori nainen viilteli itseään yhteispäivystyksessä ja pahoinpiteli hoitohenkilökuntaa. Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja naisen taltuttamiseksi. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi vieraili taas yhteispäivystyksessä. Tällä kertaa huolena oli sekava huumekauppias, jolla oli työkalunaan retkikirves.
“Ihmiset hyvät, käyttäytykää sairaaloissa kunnolla, ne paikat ja ihmiset kun ovat ihmisten auttamista ja hoitamista varten. Eihän tällaisen karmean sirkuksen kuuluisi olla päivystysten normaalia arkea”, poliisi kommentoi.
“Vappu on tulossa. Odotettavissa on, että ihmisten huolia ja murheita on kiireeksi asti hoidettavaksi myös tulevina päivinä. Poliisi on olemassa, jos ihmiset eivät tule itsensä tai toistensa kanssa toimeen”, tiedotteen lopuksi muistutettiin.