Kaarinaan ensimmäistä kertaa ultrajuoksua

0

Kaarinan keskusliikuntapuistossa on tulevana lauantaina ensimmäistä kertaa Kaarina rata-ultra -tapahtuma, jossa lajeina ovat 6 tunnin ja 12 tunnin ultrajuoksut. Mukana on noin 70 juoksijaa.
Juoksemassa on huippujuoksijoita sekä runsaasti ultrajuoksun aloittelijoita ja ensikertalaisia. Juoksijat jaetaan kahteen ryhmään: sisäradoilla juoksevat ennätyksiä tavoittelevat kilpaurheilijat, ulommat radat varataan rauhallisemmin eteneville.

12 tunnin juoksun startti on lauantaiaamuna klo 9, ja 6 tunnin juoksijat päästetään matkaan klo 15. Tapahtuma päättyy kello 21.

Juoksemassa on muun muassa Finnish Marathon Runnersia edustava 32-vuotias paimiolainen Henri Ansio, joka sijoittui viime vuonna polkujuoksun MM-kilpailussa neljänneksi ja pitää nimissään 100 km juoksun Suomen ennätystä. Kaarinassa Ansio tavoittelee 6 tunnin juoksun Suomen ennätyksen rikkomista.

Naisten puolella kilpailun nimekkäin osallistuja on Endurancea edustava 25-vuotias lohjalainen Noora Honkala. Viime vuonna Honkala sijoittui 24 tunnin juoksun MM-kilpailussa kymmenenneksi Suomen ennätyksellä 234,941 km. Lohjalaisen nimissä on myös 12 tunnin juoksun SE 131,202 km. Kaarinassa Honkala osallistuu 6 tunnin juoksuun, jossa hän tavoittelee tämän lajin Suomen ennätyksen ottamista nimiinsä.

Tapahtuman järjestävät kaarinalainen kestävyysjuoksun erikoisseura Finnish Marathon Runners ja kaarinalainen liikunta-alan monitoimiyritys UltraFinn Oy.