Kaarinan terveyskeskuksen kanttiinin toiminta loppui

1
Työkokeilija Helena Marttila (vas.) on viihtynyt kanttiinin tiskin takana ja haluaisi jatkossakin työskennellä asiakaspalvelutehtävissä. Marja Kankaanpää on työskennellyt osittaisella palkkatuella.

Kaarinan Pajamestarit piti terveyskeskuksen kanttiinia auki viimeistä päivää viime perjantaina. Tilaan ei toistaiseksi ole tiedossa uutta toimijaa.

Pajamestarit järjestää kuntouttavia työllisyyspalveluita, ja viimeiset kuusi vuotta kanttiini on pyörinyt yhdistyksen valmentajien ja asiakkaiden voimin. Nyt Pajamestareilla ei ole enää resursseja toimintaan.

Kanttiinin pidon tarkoituksena on ollut mahdollistaa pajan asiakkaille harjoittelupaikka kahvilassa, kanttiininhoitajan ohjauksessa. Kaarinan kaupunki on maksanut ohjaajille palkkatukea. Uusien linjausten myötä kaupungin palkkatuella työllistettyjen ehtoja on tarkennettu, ja siksi Pajamestarit on toisinaan joutunut maksamaan täysiä palkkoja omasta pussistaan.

Kaarinan johtava ylilääkäri Erkki Tuomaala toivoo, että kanttiinitoimintaa voitaisiin ensisijaisesti käynnistää uudelleen yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimen kanssa, jolloin paikka pyörisi edelleen tukityöllistettyjen avulla.

– Tällainen malli olisi monen tahon etu. Joku saisi mahdollisuuden päästä työelämään kiinni, ja terveyskeskuksen henkilökunta ja asiakkaat saisivat nauttia kanttiinista.

Toisena vaihtoehtona tilaan aletaan etsiä yrittäjää. Lue lisää 25.4.2018 lehdestä

 

 

1 KOMMENTTI

  1. No just, ihan p…..stä. Omat eväät vissii mukaan kun on noita ravinnotta kertoja …ettei pyöry kotimatkalla

Kommenttien lisääminen on estetty.