Pahmisu seuraa Kaarina-ledhen kokoamista

0

Pahimus on tarkkaillut kiinnostuneena, kun yksi Kaarina-lehden hengettäristä on harjoitellut uutta roolia, lehden kokoamista. Ja ei, artikkelit eivät ilmesty haikaran tuomina lehden sivuille vaan jonkun pitää valita, mitä lehteen laitetaan, minne ja minkä kokoisena, ja syynätä, että sadat tarvitut palaset ovat valmiina (yleensä eivät, toim. huom.).

Lehden kokoaminen muistuttaa palapelin kokoamista, paitsi että palapelin palat ovat niille varattuihin paikkoihin liian isoja tai liian pieniä. Kun on selvinnyt, mitä lehteen mahtuu, jää välttämättömiä paloja yli tai palapeliin tyhjiä aukkoja. Samaan aikaan kello käy ja painosta soitellaan, missä sivut viipyvät.

Onneksi nykyteknologia helpottaa työtä, esim. hukkaamalla tekstejä, heittelemällä otsikoita ja kuvia vinksin vonksin tai muuten vain pitämällä pekkaspäivän.

Kun artikkeli tuupataan taitossa sivulle, usein täytyy viilata otsikoita ja siirrellä kuvia. Kiireessä kirjaimet ja kuvatekstit menevät helposti sekaisin. Poliitikon kuvan alla komeilee sitten teksti ”Roope heiluttaa häntäänsä vieraille ja nuolee heitä mielellään.”

Yleisin moka lehteä koottaessa on, että vahingossa tekstit loppuvat kesk