Piikkiössä savuaa sunnuntaina – pelastuslaitos harjoittelee savusukellusta

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjoittelee savusukellusta sunnuntaina Piikkiössä. Harjoitus alkaa kello 9 osoitteessa Villistentie 218.

Savusukellusharjoituksen jälkeen pelastuslaitos polttaa harjoituksen  kohteena oleva purkukuntoisen talon hallitusti. Harjoituksesta muodostuu savua, mikä ei vaadi toimenpiteitä alueen asukkailta.

Harjoitus ja kohteen jälkivartiointi jatkuvat iltaan asti.

Harjoitukseen osallistuu yksiköitä Kaarinan ja Kärsämäen paloasemilta sekä Piikkiön VPK:sta. Päivän aikana harjoitellaan savusukellusta, etsintää, pelastamista sekä muita rakennuspalossa tarvittavia taitoja. Harjoituksessa käytetään apuna myös pelastuslaitoksen uutta raivauskouraa.

Pelastuslaitos kertoo, että harjoitus toteutetaan rakennus- ja ympäristövirastojen antamien ohjeiden mukaisesti ja hätäkeskusta on informoitu harjoituksesta.
Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi, mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.