Rauhalinnan kartanoon havitellaan pikakorjausta

0
Rauhalinnan kartano aiotaan kunnostaa pikaisesti jo tänä vuonna. Tekninen lautakunta käsittelee tänään illalla esitystä, jonka mukaan kartanossa tehtäisiin tänä vuonna 230 000 euron suuruinen akuuttikorjaus.
Kuntotutkimuksessa havaittiin, että kartanon alapohjassa on sädesienikasvustoja sekä ryppykesikkää, joka on pesiytynyt puu- ja betonirakenteisiin. Kaarinalaisen rakennusyritys Oy Spinkkilä Ltd:n asiantuntija Pekka Spinkkilän arvion mukaan perustuksen vahvistaminen ja uusiminen maksaisi 105 000 euroa, alapohjan palkiston vahvistaminen ja uusiminen 75 000 euroa. Lisäksi muita välittömiä korjauksia tulisi tehdä 50 000 euron edestä.
Jotta lisävaurioita ei syntyisi, kartanossa tulisi korjata pohjoispään kattovuoto sekä sen aiheuttamat muut vauriot, kattovedet tulisi johtaa pois rakennuksen vierustoilta, alapohjan pilarit ja palkit pitäisi tarkastaa ja tarvittaessa tukea tai uusia, katkennut alapohjapalkki olisi syytä rakentaa uudelleen, eteläpään sokkeli tulisi tutkia, alapohjan tuuletusta pitäisi parantaa ja putkia eristää sekä ullakon tuuletusta lisätä.