#tabletvailappari

0

Kaupunginhallitus haluaa kysyä opettajilta, millaista laiteosaamista tarvitaan koulun jälkeisessä työelämässä. Kyselyn pohjalta päätetään, hankitaanko kouluihin tabletteja vai läppäreitä.

Anteeksi vain, mutta miksi asiaa kysytään opettajilta, jotka eivät ole vielä edes siirtyneet koulusta työelämään? Tässä on kehäpäätelmän vaara: Kaarinassahan opettajat käyttävät kaikkein ansioikkaimmin tabletteja työssään.

Vaikka Pahimukselta ei kukaan kysynyt, Pahimus haluaa ystävällisesti auttaa. Lehden maskotin havaintojen mukaan tietokone on toistaiseksi suositumpi työväline esimerkiksi artikkelien kirjoittamisessa, myynnissä, laskutuksessa, kirjanpidossa, taitossa, raportoinnissa ja yleisessä viestinnässä. Oppimispelejä ei saa pelata koskaan ja videoita saa tehdä ihan liian harvoin.

Jatko-opintojenkin kannalta valintaa mietitään. Pahimus haluaa nähdä, kun tabletilla näpytellään 60-sivuinen gradu. Toisaalta, siihen mennessä kun nykyiset yläkoululaiset ovat korkeakoulusta valmistumisen kynnyksellä, opinnäytteen voi varmasti twiitata professorille, joten mikäs siinä.

Tablettien kiistaton etu työelämässä on, että ne ovat kevyitä ja nopeita käyttää – pelaaminen ja Facebookin selailu jäävät siis varmimmin pomolta huomaamatta.