Ampperi ei tarvitse korvaajaa – toiminnallinen nuorisokeskus ehkä sen rinnalle

0

Kaarinan vasemmisto on kahteen otteeseen esittänyt, että keskustan nuorisotila Ampperille etsittäisiin korvaavat tilat nykyisen huoneiston ahtauden takia. Vapaa-ajan lautakunta ja kaupunginhallitus kuitenkin totesivat jälleen, että Ampperin tilat kelpaavat jatkossakin.

Nuoriso viihtyy Ampperissa. Lisäksi tila sijaitsee keskeisellä paikalla ja todennäköisesti rauhoittaa uutta Kaarina-taloa.

Kaupunki on lisäksi selvitellyt mahdollisuutta perustaa toiminnallinen nuorisotila kokonaan uutena, omana yksikkönään. Tilaksi sopisi esimerkiksi entisen Hakanitin teollisuushalli Voivalassa. Sen käyttö maksaisi vähän alle 90 000 euroa vuodessa. Tiloihin on suunniteltu pump track -rataa, skeittialuetta, e-urheilutilaa, etsivän nuorisotyön tiloja ja mopo- ja moottoripajaa ja musiikkitiloja. Investoinnit maksaisivat 330 000 euroa.

Vapaa-ajan lautakunta päätti ottaa nuorisokeskuksen perustamisen huomioon vuosien 2019–2020 investointiohjelmassaan. Lisäksi se aikoo pyytää nuorisovaltuuston kannanottoa asiaan.
Kaupunginhallitus hyväksyi lautakunnan päätöksen. Lopullisen sinettinsä asia saa kaupunginvaltuuston käsittelyssä.