Kaarinan läntisen keskustan liiketilat viedään käsistä

0

Kaarinan keskusta on nyt vetovoimaisempi kuin vuosiin. Uusien ja vanhojen kerrostalojen katukerrokset ovat yrittäjille haluttua liike- ja toimitilaa.

– Kaarinan Kehitykseen tulee yrityksiltä paljon kyselyitä, että etsimme keskustasta liiketilaa. Kaarinaan olisi tulossa esimerkiksi ketjuliikkeitä, joita meillä ei vielä ole. Kahviloita ja niin edelleen, kuvailee Kaarinan Kehityksen toimitusjohtaja Jytta Poijärvi-Miikkulainen.

Kaikki keskikokoiset, noin 80–100 neliön näyteikkunalliset liiketilat menevät vuokralle nopeasti, ja sen kokoisista tiloista on alitarjontaa.

Kaarinan keskustan asukkaille tehdyissä kyselyissä on paljastunut, että keskustaan kaivataan muun muassa pankkia, parturia, kenkä- ja takkikauppaa.
– Erikoista on se, että näitä kaikkia palveluita on jo, Poijärvi-Miikkulainen ihmettelee.

Kaarinalaisten ikuisuustoive on iltaravintola. Sellaista on hankalampi järjestää. Keittiö tarvitsee järeän ilmastoinnin ja rasvanerotuskaivot, joten ravintolan paikan tulisi olla tiedossa jo rakennusvaiheessa. Tilanteeseen saattaa tulla muutosta. Lue lisää 9.5.2018 lehdestä

Kaarinan Kenkätaivas on yksi onnekkaista, jotka ovat saaneet liiketilan Kaarinasta. Kenkätaivas palvelee torin laidalla. Myyjä Riika Patrakan mukaan etenkin iäkkäämmät kaarinalaiset ovat kiitelleet palvelun läheisestä sijainnista.