Kaarinan nuoriso nuuskaa muita enemmän

0
Tyttöjen nuuskankäyttö on Kaarinassa erittäin vähäistä.

Vuoden 2017 kouluterveystutkimuksen mukaan noin kahdeksan prosenttia Kaarinan koulujen 8. ja 9. luokkien pojista nuuskaa päivittäin, mikä on enemmän kuin Varsinais-Suomessa keskimäärin.

Kotimäen koulu on varoittanut oppilaiden vanhempia nuuskankäytön lisääntymisestä nuorten keskuudessa. Koulussa on tehty runsaasti havaintoja käytetyistä nuuskatyynyistä ja välitunneilla kokoontuvista nuuskaringeistä. Vanhemmille lähetetyssä kirjeessä muistutetaan, ettei nuuskaaminen näy välttämättä päällepäin.

– Kirjeen tarkoituksena oli herätellä vanhempia, jotta kodit valvoisivat nuorten toimintaa. He voisivat tarkistaa reput ja taskut sekä tarkkailla nuorten rahankäyttöä, Kotimäen koulun rehtori Katariina Kavantola sanoo.

– Tiedämme, että käyttäjiä on, mutta emme tiedä, kuka myy. Lue lisää 3.5.2018 lehdestä