Kaarinan vesijohtovuoto korjattu – ylimääräinen vedenkulutus ihmetyttää yhä

0

Lähes koko Kaarinan vedenpaine heikkeni eilen keskiviikkona iltapäivällä, kun yksityisen työmaan urakoija osui vahingossa Nunnassa Littoisissa runkoputkeen ja vettä lähti pulppuamaan vauhdilla maastoon.

– Ensimmäiset ilmoitukset tulivat minulle Piikkiöstä, ja vedenpaineen muutos näkyi Hovirinnassa saakka, kertoo Kaarinan vesihuoltopäällikkö Pirkkoliisa Heinonen.

Vika saatiin melko nopeasti rajattua, ja illalla enää muutama talous lähellä vauriokohtaa oli ilman vettä.

Lisäksi Kaarinan vesihuoltolaitos pyysi alkuviikolla asukkaita ilmoittamaan, mikäli maastossa näkyy nyt tavanomaista märempiä kohtia, jotka voisivat viitata vesivuotoon. Tämä toive ei liity Nunnan putkivaurioon.

– Meillä on koko alkuvuoden vedenkulutus jatkuvasti noussut, ja epäilemme, että jossain on vuoto. Nyt, kun luonto on hyvin kuiva, mahdollinen putkivauriokohta näkyy helpommin kuin muulloin, Heinonen taustoittaa.

– Syy voi kuitenkin olla muualla kuin putkivauriossa. Esimerkiksi jokin teollisuuslaitos on voinut aloittaa sellaista toimintaa, jossa vedenkulutus lisääntyy huomattavasti. Tätä mahdollisuutta emme vielä ole selvittäneet.

Ilmoituksia asukkailta on jo tullut, mutta tähän mennessä merkittäviä vuotokohtia ei ole löytynyt.

 

Lue uusin Kaarina-lehti täältä