Kaupunginhallitus lykkäisi ruokailuparakin hankintaa Hovirintaan

0
Hovirinnan koulun väistötiloihin syksyksi hankittavat neljä uutta luokkatilaa pyritään saamaan jo olemassa olevien parakkien toisiin kerroksiin. Näin lisäluokat eivät söisi tilaa jo valmiiksi kutistuneelta koulun pihalta.

Hovirinnan koulun ja St Karins svenska skolan opettajille, vanhemmille ja oppilaille tehdyn väistötilojen arviointikyselyn tulokset ovat karua luettavaa.

Parakit koetaan ahtaiksi ja likaisiksi. Vessojen raportoidaan haisevan usein, ja niitä on liian vähän. Parakeissa on joko liian kuuma tai liian kylmä. Piha-alue on kutistunut pieneksi eikä ulkona ole tekemistä, joten oppilaiden välillä syntyy opettajien mukaan konflikteja aiempaa enemmän.

Väistötilat saavat kuitenkin kiitosta siitä, että lasten oirehtiminen on loppunut. Toisaalta palautteessa huomautetaan, että henkilökunnalla on edelleen oireilua.

Ensi syksynä Hovirinnan kouluissa on tarvetta yhteensä neljän luokkahuoneen lisäykselle. Kaupunginhallitus oli valmis myöntämään lisätilojen hankintaa varten 350 000 euroa. Ruokailuparakin hankintaa päätettiin lykätä siihen saakka, kunnes saadaan päätös Hovirinnan kouluhankkeen toteuttamistavasta. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto ensi viikolla.

Opettajat toivoisivat Hovirintaan erillistä ruokailutilaa luokkaruokailun sijaan. Opettajat kertovat joutuvansa nyt huolehtimaan ruokien tarjoilusta ja siisteydestä. Vesi otetaan vessan hanasta. Opettajien mielestä järjestelyn hygieenisyys on kyseenalaista. Lue lisää 16.5.2018 lehdestä