Rauhalinnan kartanolla kaksi lupaavaa ostajaehdokasta

0

Kaarinan kaupungin omistaman Rauhalinnan kartanon myynti on todennäköisempää kuin vuosiin. Neuvottelut kahden eri ostajaehdokkaan kanssa ovat pitkällä, ja tarjoukset ovat lähiaikoina tulossa kaupunginhallituksen puntaroivaksi.
Toinen ostajista aikoo kartanosta asuntoa, toinen juhlatilaa.
Kartanon pohjahintana on aiemmin ollut 389 000 euroa, mutta hintaa on pidetty kartanon huonon kunnon vuoksi liian suurena. Hiljattain pohjahinta poistettiin, ja kaupunginhallitus ratkaisee kartanon hinnan tarjousten perusteella.
Historiallisesta kartanosta järjestettiin vuonna 2014 suunnitteluvarauskilpailu, mutta neuvottelut voittaneen yrittäjän kanssa kariutuivat viime hetkellä. Kartano laitettiin myyntiin uudestaan vuonna 2016, ja siitä on käyty useita tuloksettomia kauppaneuvotteluita. Maankäyttöinsinööri Tanja Hämäläisen mukaan yhteydenottoja on ollut harva se viikko ja kiinnostusta on paljon, mutta hinta, kartanon kunto ja läheisen peltoalueen tuleva kaavoitus ovat saaneet monet ostajaehdokkaat perääntymään.
Myytävänä on kartanon päärakennus sekä sen viereinen huonokuntoinen aitta.