Takaa-ajo jäi vajaaksi

0
Mikke Louhela teki KaaPon toisen maalin ottelussa HIFKiä vastaan. Kuva: Jukka Puputti

Teksti: Kimmo Muttilainen

KaaPon Helsingin vierailu HIFK/2:n vieraana päättyi 2–3-tappioon viime perjantaina. Ottelun kulkua sävytti selkeä tuomarivirhe, josta syntyi helsinkiläisten kolmas maali. KaaPo taisteli loppuun saakka, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

KaaPo oli tehnyt paljon muutoksia edellisen ottelun kokoonpanoonsa. Maalivahti ja käytännössä koko puolustuslinja olivat vaihtuneet, sillä Jani Jussila ja Ilmari Heinonen joutuivat jättämään ottelun väliin pienten vammojen takia. Avaukseen nousivat puolustajat Antti Horjanheimo, Leevi Puputti ja Joel Kontkanen. Vain keskuspuolustaja Vili Ruuskanen oli jäljellä BK-46-ottelun avauskokoonpanon puolustuslinjasta.

Ottelu alkoi KaaPon hallinnassa joukkueen ottaessa tilan ja ajan pois helsinkiläisten pelin rakentelulta. Ylhäältä otettu prässi pakotti HIFK:n lyömään pitkää palloa KaaPon laitapuolustajien selustaan, ja vain sitä kautta he onnistuivat luomaan muutamia maalipaikkoja.

Avausmaali syntyi 38. minuutilla, kun HIFK:lle tuomittiin rangaistuspotku varsin heppoisin perustein. Yksi vastaan yksi -tilanteessa HIFK:n hyökkääjä suorastaan hyppäsi rangaistusalueelle ja erotuomari Topias Tuira näytti pilkkua. Miika Lindqvist ampui avauspuolikkaan ainoaksi jääneen täysosuman varmasti 11 metristä.

KaaPo aloitti toisen puoliajan vahvalla prässipelaamisella. Se tuottikin tulosta ja heti ensimmäisellä minuutilla Niklas Kuusiolla oli erinomainen paikka tasoittaa ottelu, mutta hänen laukauksensa painui vain hitusen ohi takatolpan. Vahva prässipelaaminen tuotti myös muutamia muita maalipaikkoja, mutta maalit jäivät tekemättä.

HIFK siirtyi 2–0-johtoon 50. minuutilla KaaPon pallonmenetyksestä. Pallonmenetys tapahtui noin 30 metriä kaarinalaisten maalista, ja puolustuslinja ei onnistunut pysäyttämään Pasi Forsmania, joka harhautteli itsensä maalintekoon.

Kotijoukkueen kolmas maali syntyi erittäin kyseenalaisella tavalla. Juuso Ollila heilautti käsivarrellaan pallon KaaPon puolustuslinjasta läpi ja karkasi itse perään. Ilmeisesti erotuomari ei nähnyt käsivirhettä ja siten maali hyväksyttiin.

KaaPo osoitti sitkeyttä, kun se ei luovuttanut vielä kolmen maalin tappioasemassakaan. Kenttäryhmitystä muutettiin muotoon 3–4–3 ja se tuottikin tulosta. KaaPon kavennusmaali syntyi 68. minuutilla rangaistuspotkusta, joka tuomittiin niin ikään varsin helposti. Ehkäpä tuomari halusi tasoittaa puntit heppoisten pilkkujen suhteen. Maalintekijänä rangaistuspotkussa oli Kuusio.

Kavennusmaalista KaaPo sai lisää virtaa otteisiinsa, mutta toista maalia saatiin odottaa 85. minuutille saakka. Mikke Louhelan tarkka vapaapotku painui maalin yläkulmaan yläriman kautta. KaaPo taisteli loppuun saakka ja saikin kaksi kulmapotkua ja pari maalinedushässäkkää, mutta ei enempää osumia.

– Emme olleet aivan terävimmillämme. Harmittavaa, että tällainen ottelu ratkesi selkeän käsivirheen seurauksena tulleeseen maaliin. HIFK tuli otteluun aikamoisella raivolla, ja heillä oli taatusti kova näyttämisen halu edellisen kohtaamisemme jäljiltä, KaaPon päävalmentaja Tomi Kivikoski sanoi.

HIFK/2 – KaaPo 3-2 (1-0)
Maalit:
38´ 1-0 Mika Lindqvist (rp)
50´ 2-0 Pasi Forsman
54´ 3-0 Juuso Ollilla
68´ 3-1 Niklas Kuusio (rp)
85´ 3-2 Mikke Louhela
KaaPon kokoonpano:
Teemu Muurinen (v) – Joel Kontkanen (69´ Mikael Sibakov) – Leevi Puputti – Vili Ruuskanen – Antti Horjanheimo
Jukka-Pekka Tuomanen (C, v) – Mikko Valtanen – Niklas Kuusio – Mikke Louhela – Elias Mastokangas (57´ Juho Salminen) – Elias Untamala (46´ Jani Luoma)

Lue KaaPon maanantaisen pelin raportti 30.5.2018 lehdestä