“Tämä on muovilusikkaa isompi arvokysymys”

0
Kokoomuksen Sanna Vauranojaa (oik.) mietitytti kertakäyttöastioiden turvallisuus jatkuvassa käytössä. Vasemmalla puoluetoveri Ulla Myntt.

Muovilusikasta tuli kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa symboli kertakäyttökulttuurille ja kehnolle ruokakasvatukselle.

Valtuusto käsitteli Hovirinnan koulun väistötilojen parantamista, ja suurimmaksi huolenaiheeksi nousivat oppilaiden käytössä lukuvuoden verran olleet kertakäyttöastiat. Sanna Vauranoja (kok) teki toimenpidealoitteen, että tila- ja ravintopalvelut selvittävät ensisijaisesti kertakäyttöastioista luopumista tai toisena vaihtoehtona laadukkaampiin kertakäyttöastioihin siirtymistä.

Muun muassa vihreiden Mari Saario komppasi puheenvuorollaan Vauranojaa. Hän korosti, että kouluruokailu on paljon muutakin kuin energian saantia. Se on sosiaalinen tilanne, jossa opetetaan ruokaan liittyvää kulttuuria.

– Tämä on muovilusikkaa isompi arvokysymys. Myös väliaikaisia ratkaisuja voidaan tehdä kestävästi. Emme halua laittaa kaarinalaisia lapsia festariruokailuun kahdeksi vuodeksi.

Kaupunginvaltuusto pohti myös, pitäisikö Hovirintaan hankkia erillinen ruokailuparakki. Lue lisää 23.5.2018 lehdestä