Hovirinnan kouluun myös suomenkielinen esikoulu – remonttivaihtoehto todennäköisesti haudataan

0

Kaarinan sivistyslautakunta pohti eilen tiistaina Hovirinnan kouluratkaisua. Lautakunta päätyi palauttamaan asian takaisin valmisteluun, jotta uudisrakennuksen hankesuunnitelmaan lisättäisiin myös suomenkielisen esikoulun tilat. Päätös syntyi äänin 9-1.

Muokatun hankesuunnitelman on määrä olla lautakunnan käsittelyssä ylimääräisessä kokouksessa ensi viikolla, jotta alkuperäisestä aikataulusta pystytään pitämään kiinni ja kouluratkaisusta tehtyä lopullinen päätös ennen valtuuston kesätaukoa.

Esikoulun lisäämistä ehdotti sivistyslautakunnan puheenjohtaja, SDP:n Timo Virkkula, ja hän sai muut taakseen kokoomuksen Kalervo Korvensyrjää lukuun ottamatta.

Lautakunnan pohjaehdotuksena oli, että uudisrakennus-vaihtoehdosta luovutaan sen kalleuden vuoksi ja sisäilmaongelmista kärsivä koulu remontoidaan. Uudisrakennuksen ja purkamisen hintalappuna on tällä hetkellä 14 miljoonaa euroa, kun remontista selvittäisiin 9,4 miljoonalla eurolla.

Timo Virkkula, tarkoittaako lautakunnan päätös sitä, että Hovirinta saa uudiskoulunsa?

Virkkula: Lautakunnalla ei ole valtuuksia valita näiden kahden vaihtoehdon välillä, vaan se päätös tehdään valtuustossa. Valmistelu tähtää kuitenkin nyt ensisijaisesti siihen, että koulu puretaan ja rakennetaan uudelleen. Ylipäätään näyttää aika selvältä, että uusi koulu tehdään, sillä asiasta on kohtalaisen hyvä yhteisymmärrys kaikkien valtuustoryhmien kesken.

Nyt keskitymme siihen, että uudiskoulusta tulee mahdollisimman hyvä tiukasta aikataulusta huolimatta. Halusimme saada mukaan esikoulun ruotsinkielisten lisäksi suomenkielisille. Esikoulu on jo kaikissa Kaarinan muissa kouluissa tai on tulossa niihin. Esi- ja alkuopetuksen kiinteästä yhteistyöstä on Kaarinassa hyviä kokemuksia.