Hovirintaan uusi koulu 14 miljoonalla

0
SDP:n Timo Virkkula (vas.) korosti valtuustosalissa, että uuden koulun rakentaminen Hovirintaan vaatii jatkoselvittelyä, oli lopullinen rakentamismalli mikä tahansa.

Hovirinnan koulun rakennussuunnitelma puhutti Kaarinan valtuuston ylimääräisessä kokouksessa maanantaina. Valtuusto oli jo tammikuussa päättänyt koulun peruskorjauksesta. Asia nousi uudelleen pöydälle, kun kesäkuussa lautakunnat päättivät hyväksyä esityksen, jossa koulun remontti toteutettaisiinkin uudisrakennuksena. Hintalappu tälle rakennusprojektille olisi 14,2 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen esitys Hovirinnan koulun uudisrakentamisesta hyväksyttiin lopulta maanantaina valtuustossa äänin 29–22. Näin varmistui, että Hovirinnan uuden koulun rakentaminen alkaa vielä tulevan lukuvuoden aikana.

Äänestykseen päädyttiin, kun kokoomusryhmän puheenjohtaja Sanna Vauranoja nosti puheenvuorossaan esiin ajatuksen, että Hovirinnan kouluasiassa tulisi vielä pohtia vaihtoehtoa, jossa niin sanotun perinteisen uudisrakentamisen sijaan pyydettäisiin tarjoukset valmiselementti-, eli moduulirakennusratkaisusta.

– Käytännössä meillä on nyt paperilla yli 14 miljoonan hintalappu ja yli kolmen vuoden rakennusaika. Emme halua, että rakentamiseen menee kolme vuotta, jos se voisi hoitua myös kahdessa vuodessa, Vauranoja perusteli.

”Rakennustavasta ei päätetä nyt”

Muut valtuustopuolueiden edustajat, etunenässä SDP:n Timo Virkkula ja vasemmistoliiton Pentti Kallio muistuttivat, ettei valtuusto ole nyt päättämässä koulun rakennustavasta, vaan sille varattavasta budjetista ja aikataulusta.

– Lisäsuunnittelua tarvitaan joka tapauksessa, oli ratkaisu mikä hyvänsä. Tässä vaiheessa suunnitelmassa ei oteta kantaa rakentamistapaan, vaan se on päätettävissä vielä myöhemmin, Virkkula muistutti.

Mitä pidemmälle keskustelu Hovirinnan koulusta eteni, sitä enemmän puheenvuorot ja repliikit tuntuivat muuttuvan naljailuksi kokoomuksen ja muiden valtuustopuolueiden välillä. Vaikka puheenvuoroja pidettiin toistakymmentä, ei asiassa varsinaisesti päästy alkua pidemmälle. Lue lisää 27.6.2018 lehdestä

Jutussa sananmuotoja muokattu 29.6.2018 kello 11.