Katso video: Sadan vanhan kuorma-auton letka lähtee kohti Piikkiötä

0

Jarmo ja Jari Lehtovaara sekä Jorma Sirviö suuntaavat Armonlaakson Keikalle Kaarinasta. He ovat osa yli sadan kuorma-auton letkaa, joka ajaa läpi Salon perjantaina ja pysähtyy matkallaan Teijolle puoliltapäivin.

Veteraanikuorma-autoseuran perinteikäs kesäkeikka ajetaan tänä vuonna Lounais-Suomessa. Lohjalta liikkeelle lähtevä, lähes 115 auton letka ajaa ensin Teijolle Saloon.

Tauon jälkeen veteraani-ikäiset kuorma-autot ja niiden kuljettajat jatkavat matkaa kohti Naantalia Paimion ja Piikkiön kautta.

Kaarina-Lehti striimaa autojen lähdön Teijolta. Livelähetys on katsottavissa tällä sivulla perjantaina noin kello 14:20 alkaen. Ennen lähtöä haastattelussa on autojen kuljettajia.

 

Kuorma-autoletkan vauhti on noin 60 kilometriä tunnissa. Yli sadan auton letkasta tulee pitkä, kun ryhmät pitävät pieniä välejä. Järjestäjät arvioivat letkan pituudeksi jopa 4–5 kilometriä.

Tapahtuma järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Lounais-Suomeen saapuva 115 auton määrä on iso.

– Määrä alkaa olla jo äärirajoilla, kuvailee tapahtumaa organisoiva Carl-Johan Blomqvist (kuvassa alla) Veteraanikuorma-autoseurasta.

Vanhat kuorma-autot ajavat noin 30 auton ryhmissä, ja ryhmien välissä on pieni väli. Yleisö on tervetullut reitin varrelle seuraamaan erikoista jonoa.

 

Blomqvist ajaa itse Wilke-merkkisellä, Teijolla vuonna 1964 valmistetulla autolla (kuva yllä).

– Näitä autoja valmistettiin noin 100 kappaletta vuosina 1959–1964 ja tämä on ainoa jäljellä oleva yksilö. Teijolla nähdään myös se tehtaan ovi, josta auto on rullannut ulos, kuvailee Blomqvist.

Kulkueen vanhin auto on valmistettu vuonna 1936, ja se kulkee letkan toisena.

Kyseessä on Kaarinassa majaa pitävä Volvo B 11. Sitä ajavat Eero Virta ja Pekka Paarala.

 

Teijolta kuorma-autot suuntaavat ensin Mathildedaliin ja sieltä Strömman kanavalle. Kemiön kirkonkylässä letka tekee pienen ylimääräisen lenkin.

Kemiöstä matka jatkuu Sauvon kirkonkylään, jossa kulkue tekee ylimääräisen lenkin. Sauvon kirkonkylässä letka on iltapäivällä kello 16 jälkeen. Seuraavaksi letka jatkaa Paimion Hevonpään risteykseen ja kääntyy 110-tielle.

Kulkue ajaa vanhaa ykköstietä Piikkiöön asti. Sieltä letka siirtyy Kehätielle, jota pitkin se ajaa Raisioon asti. Perillä Naantalissa autot ovat noin kello 18.

Autot ajetaan Naantalin kylpylän viereen. Lauantaina veteraanikuorma-autoja voi käydä katsomassa kylpylän viereisellä kentällä.

 

KaLe striimaa autojen lähdön Teijolta. Livelähetys on katsottavissa tällä sivulla perjantaina noin kello 14:20 alkaen. Ennen lähtöä haastattelussa on autojen kuljettajia.