Kuusisto Line esittelee niin Aurajoen kuin Kuusiston nähtävyydet

0
Kuusisto Linen jokiristeilyllä matkan varrelle osuvat muun muassa Suomen Joutsen, Turun linna ja Föri.

Lomakeskus Koivukankareen yrittäjä Reijo Sillanpää oli jo useampana vuotena haaveillut vesibussiyhteyden avaamisesta Kaarinan ja Turun välille. Tänä keväänä haave konkretisoitui, kun Pielisen rannalta Kolilta löytyi sopiva vesibussi, joka oli pienillä korjaustöillä valmis liikennöimään päivittäin Turun ja Kaarinan aluevesillä.

Tuula II-niminen ja noin 15-metrinen puurunkoinen alus oli ollut viimeksi ajossa vuonna 2009, mutta se ei Sillanpäätä huolettanut. Venettä kunnostettiin kolme päivää toukokuussa ennen kotimatkalle lähtöä, ja viidessä päivässä vesibussi rantautui Kuusistoon. Tarkka ajankohta oli lauantai 26. toukokuuta.

– Olimme varanneet matkaa varten pari päivää pidemmän ajan, mutta ajoimme lopulta 12–15-tuntisia päiviä, joten reissu menikin yllättävän nopeasti, Sillanpää kertoo.

Aikataulu on ollut tiivis, sillä ensimmäinen reittimatka Tuula II:n eli Kuusisto Linen kyydissä tehtiin jo 8. kesäkuuta. Parissa viikossa alukseen piti muun muassa tehdä erilaisia huoltotöitä ja katsastus.

Kesäkuun aikana Kuusisto Linen reittivalikoima on muovautunut seuraavaksi: Turusta lähtö on aina Aurajoelta kaupungintalon edestä, ja Kaarinassa lähtöpaikkkana on Hovirinnan ranta. Turusta reitit vaihtelevat 45 minuuttia kestävän jokiristeilyn, Hirvensalon kaksituntisen kierroksen ja reittimatkan Kaarinaan välillä.

Kuusisto Linea kuljettaa kaksi vuorottelevaa kipparia, ja kansimiehinä vuorottelevat puolestaan Sillanpää ja Antti Tuominen. Anniskeluoikeuksin varustetulle alukselle voi myös tilata ruokailun, jonka järjestävät Lomakeskus Koivukankareen työntekijät.

 

Lue lisää 4.7.2018 lehdestä