Lasten Tiedekoulu laajentaa elokuussa Auvaisiin

0

Valtakunnallisella Lasten Tiedekoululla on ollut vuoden 2017 alusta Piikkiössä toimipiste, jossa lapset ovat voineet käydä tiede- ja teknologiakerhoissa. Elokuussa myös kanta-Kaarinan lapset pääsevät helposti näihin kerhoihin: Lasten Tiedekoulu käynnistää uudet ryhmät Piispanristillä Auvaisissa.

Kaarinan toimipisteet ovat tiedepainotteisten Pilke-päiväkotien yhteydessä. Yrityksellä on koko Suomessa 30 toimipistettä. Länsi-Suomessa opetusta on Kaarinan lisäksi Turussa ja Porissa.

Kerhot kokoontuvat tunnin verran kerran viikossa ja ovat maksullisia. Auvaisiin perustetaan ryhmät 7-12-vuotiaille ja 4-6-vuotiaille. Luvassa on Tiedekoulun suosituimmat ryhmät: koodikoulu ja robottikerho.

Tiedekouluyrityksen tavoitteena on olla kouluttamassa tulevaisuuden koodareita, insinöörejä sekä tutkijoita. Tutkimalla, erehtymällä ja ratkomalla ongelmia lapsi oppii kehittämään ja keksimään uutta.

Kerhoja on pidetty vuodesta 2011.

– Toimintaa on laajennettu jatkuvasti vastaamaan paremmin kysyntään, jota lasten keskuudessa on paljon, kertoo Maria Leivo, Lasten Tiedekoulun perustaja.
– Lapset, jotka ovat ryhmissämme käyneet 3-5 vuotta, osaavat koodata käytännössä kuin ammattikorkeakoulusta valmistuvat insinöörit.

Tiedekoulu järjestää myös synttäreitä ja leirejä.