Rap-päiväleirillä Kuusistossa riimiteltiin vaikeistakin aiheista

0
Samppi Hirvikangas (vas.) ja Mitja Erjossaari (oik.) beatboksaavat tahtia, kun Onni Runsio esittää rap-päiväleirillä syntyneen kappaleensa, joka kantaa nimeä MC Onni.

Viime viikolla Kuusiston linnanraunioilla järjestetyn rap-päiväleirin päiväohjelma oli tiivis. Maanantaina startattiin tyhjältä paperilta, ja jo tiistaina ensimmäiset riimit alkoivat löytää paikkansa sanoituksista. Torstaina 10-vuotias Onni Runsio esitteli jo miltei valmiin kappaleensa, MC Onnin.
– Olen oppinut, miten räppiä tehdään. Ennen vain laitoin sanoja peräkkäin kun mietin kappaleita, mutta nyt olen ymmärtänyt, mikä merkitys riimeillä on, hän miettii.
Rap-päiväleiri on Ykkösryhmän pilottihanke, joka syntyi rap-musiikin suosiosta varsinaisilla kesän pääleireillä eli musateatteri-päiväleirillä ja teatteri- ja biisileirillä. Rap-päiväleirin pääohjaaja Samppi Hirvikangas eli S-Molli uskoo, että rap-musiikki on parhaimmillaan silloin, kun sanoituksilla on merkitystä sanojalleen.
– Tärkeintä on sanojen rimmaaminen, mutta myöskään aiheet eivät voi olla ihan mitä vain. Nuoret pystyvät rap-musiikin kautta käsittelemään todella hankaliakin aiheita, kuten vaikkapa koulukiusaamista tai kavereiden menettämistä, Hirvikangas pohtii.

Lue keskiviikon 18.7. Kaarina-lehdestä muun muassa nuorten sanoituksia rap-päiväleiriltä!

Lue lisää 18.7.2018 lehdestä