Vessapaperia vai härpäkkeitä

0

Pahimuksen työetuihin kuuluu pitkä kesäloma, ja löhöilyä olisi kiva tauottaa kesäisellä puuhalla. Tapahtumailmoitusten tutkiminen käy ikävä kyllä työstä.
Jos julkinen tai hankerahoitettu instanssi järjestää kesätapahtuman, netistä löytyy vessapaperirullallisen verran harmaata tekstiä, mitkä ovat tapahtuman tavoitteet ja kyseessä on EU-hankkeen se-ja-se. Tekstissä kerrotaan, että tarvitaan ennakkoilmoittautuminen, mutta mistään ei selviä, miten, ja on tehty kattava tietokanta, paitsi että linkki ei toimi, kun toimimiseen ei saatu rahaa. Sitten unohdetaan mainostaa, ja pari tuntia ennen lykätään someen jotain epämääräistä. Paikalle ilmestyy sisäpiirin ihmiset, jotka tulisivat muutenkin.
Jos kaupallinen taho tekee saman kesätapahtuman, siitä on mahtavat plakaatit mediassa, netissä ja katujen varsilla. Kaikkialla pyörii räiskyvän hienoa kuvaa ja iskulauseita. Netissä sivusto on täynnä liikkuvia kuvahärpäkkeitä, ploppailevia tekstejä, hyvätuloisilta näyttäviä naamoja ja yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tieto lippujen hinnasta ja ostospaikasta löytyy, muuta ei. Pahimus rapsuttelee päätään, että onko tuo markkinat, konsertti, kilpailu, teatteriesitys vai mikä ja kuka sitä järjestää ja miksi.
Onneksi yhdistyksetkin järjestävät kesätapahtumia! Kun rahaa ei liiku, ne ehtivät keksittyä tiedottamisessa tiedottamiseen.

 

Pahimus seikkailee Kaarina-lehden verkkosivuilla kerran kuussa. Lehden kiukkuisen maskotin jupinoita pääsee seuraamaan tilattavasta Kaarina-lehdestä viikottain. Tilaa digilehti täältä.