Hovirinnan koulun rakennustavasta ei saatukaan vielä päätöstä

0

Tekninen lautakunta käsitteli eilen illalla Hovirinnan koulun uudisrakennuksen rakennustapaa ja päätyi lopulta palauttamaan asian takaisin valmisteluun.

Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari tarjosi esityksessään lautakunnalle kahta urakkavaihtoehtoa, jotka olivat hänen mielestään tämän hankkeen kohdalla realistisia.  Ensimmäinen vaihtoehto oli jaettu urakkamalli, jossa kaupunki tilaa rakennuksen suunnittelun valitsemaltaan suunnittelijalta ja ostaa rakennustyön erikseen. Sen sijaan toisessa vaihtoehdossa eli KVR-mallissa suunnittelu ja rakentaminen kilpailutetaan ja ostetaan kokonaisuutena yhdeltä yritykseltä.

Haapasaari kallistui pohjaehdotuksessaan jaetun urakkamuodon kannalle, jotta kaupunki pääsee enemmän vaikuttamaan suunnittelutyöhön. Samaa mieltä oli ollut koulurakentamisen ohjausryhmä.

Tekninen lautakunta kuitenkin katsoi, ettei sillä ollut vielä riittävästi taustatietoa voidakseen tehdä päätöstä. Asia palautui valmisteluun äänin 7-4. Palautusehdotuksen teki Janne Aso (kok). Ason ehdotus sai taakseen muut kokoomuksen edustajat, Olli-Pekka Sysinoron, Paula Mäkisen, Toni Pyökärin, Keijo Tapperin ja Pauliina Välivaaran, sekä vihreistä Anneli Suutarin. Sen sijaan SDP:n edustajat kannattivat pohjaehdotusta.

Lautakunnan enemmistö kaipasi vielä vertailuja omavetoisen suunnittelumallin sekä KVR:n välillä. Tekninen johtaja Haapasaari pyrkii lisäselvityksissään avaamaan esimerkiksi, mistä urakkamallien välinen puolen vuoden aikatauluero muodostuu ja kuinka paljon valvontaresursseja urakkamallit vaativat.

– Lautakunta määritteli ihan hyvin, mistä tarvitaan lisätietoa. Näissä asioissa ei tosin ole yhtä aukotonta totuutta, vaan urakka-ajoista ja valvonnan resursseista voi antaa ainoastaan arvioita. Paljon riippuu siitä, millainen urakoitsija lopulta sattuu tulemaan, Haapasaari sanoo.

Hovirinnan rakennustapaa käsitellään näillä näkymin uudelleen teknisen lautakunnan kokouksessa 18.9.

Muokattu 16.8.2018 klo 12.18, jutusta vaihdettu nimi. Toisin kuin alkuperäisessä tekstissä luki, Rami Aaltonen ei osallistunut teknisen lautakunnan kokoukseen. Hänen tilallaan oli Olli-Pekka Sysinoro.