Hovirinnassa syödään nyt paremmilla kertakäyttöastioilla

0

Hovirinnan koulun ruokailupuitteiden selvittely jatkuu.
Kaupunginhallitus pyysi kesäkuussa kaupungin ruokapalvelua selvittämään, voisiko Hovirinnan kouluruokailussa käyttää oikeita, koulun omia astioita siten, että ne kuljetettaisiin tiskattaviksi esimerkiksi Ammattiopisto Livian valmistuskeittiöön. Ruokapalvelupäällikkö Heidi Paju tyrmäsi kuitenkin idean Livian keittiön pienen kapasiteetin sekä astioiden kuljettamisen vaikeuden vuoksi.
Sen sijaan kertakäyttöiset, kehnoiksi koetut ruokailuvälineet vaihtuvat laadukkaampiin aterimiin ja astioihin syyslukukauden alusta. Uudet välineet ovat edelleen kertakäyttöisiä, mutta niiden luvataan olevan aiempaa vahvempaa tekoa. Näin päätti kaupunginhallitus maanantaina.
Hovirinnan koulun vanha rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Mikäli koulu puretaan yhdellä kertaa, ruokailua varten tarvitaan ruokailutilaparakki. Jos on mahdollista purkaa koulu siten, että keittiöosa jää aluksi erilleen ja se puretaan vasta uuden koulun valmistuttua, voidaan ruokailu toteuttaa nykyisellä mallilla.
Terveystarkastaja on hyväksynyt kertakäyttöastioiden väliaikaisen käytön turvallisena ja hygieenisenä ratkaisuna.