Hyppää lauantaina palokuntalaisten saappaisiin

0
Toimittaja Kaisu Hautamäki kokeili Kuusiston VPK:n sammutussaappaita. Kari Heinilä ja Samu Laaksonen toivat ne toimituksen väen sovitettavaksi.

Kari Heinilä ja Samu Laaksonen Kuusiston vapaapalokunnasta ilmestyivät keskiviikkona Kaarina-lehden toimitukseen ja ehdottivat, että toimittajat hyppäisivät VPK:n saappaisiin. Hyvinhän tuo onnistui. Tosin kyseiset sammutussaappaat olivat Kaarina-lehden toimituksen väelle hitusen isoja.

Sammutussaappaisiin hyppäämistä ja muita VPK-taitoja voi kokeilla ensi lauantaina (18.8.), kun Kuusiston VPK järjestää Kaarinan keskustassa Päivä palokuntalaisena -tapahtuman. Ohjelmaa on kello 8.45–17, ja tarjolla on ruokaa. Ruokailun ja varustemäärän vuoksi etukäteisilmoittautuminen on suotavaa.
– Pontevia vapaapalokuntalaisia tarvitaan jatkuvasti. Esimerkiksi Ruotsissa vastaavaa järjestelmää ei ole, ja siksi maastopalot oli siellä vaikea saada hallintaan, Heinilä kuvailee.
– Tämä harrastus sopii sekä miehille että naisille, ja tavallinen peruskunto riittää.
Kuusiston VPK oli viimeksi sammuttamassa Messinkikadun hakekasaa Turussa viime viikonloppuna. Vuosittain hälytyksiä on viitisenkymmentä.
Lisätietoja tapahtumasta saa Kuusiston VPK:lta.

 

Lue lisää 22.8.2018 lehdestä