Littoisista nousi uusi salibandyseura

0
Aatu Peltola on treenannut lyöntilaukaustaan jo runsaan vuoden SBS Littoisen paidassa.

Runsas vuosi sitten Littoisissa oli kuusi innokasta alle 10-vuotiasta jalkapalloilevaa lasta, jotka halusivat pelata salibandya. Vaihtoehtona oli lähteä pelaamaan Turkuun tai perustaa oma seura Littoisiin.

Markus Valenius päätti tarttua jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä olihan kuuden lapsen porukasta kaksi hänen omiaan. Maaliskuussa 2017 perustettu SBS Littoinen kasvoi viime pelikauden aikana alle kymmenen harrastajan ja yhden joukkueen seurasta liki 50 harrastajan ja neljän joukkueen seuraksi.

Eikä kasvulle näy loppua. Tulevaan sarjakauteen ilmoittautuu vähintään kuusi SBS Littoinen -nimen alla pelaavaa joukkuetta.

– Tämän syksyn aikana kerhotoiminta siirtyy toiselta paikalliselta seuralta, West Coast Sheriff’seiltä meille, ja sen mukana noin sata iltapäiväkerholaista. Lisäksi D-ikäisten poikien joukkue siirtyy SBS Littoisiin. Voisi sanoa, että aika räjähdysmäisesti on toiminta kasvanut reilussa vuodessa, Valenius hymyilee.

Valmentaja Juho Poikkeus houkuteltiin vetämään iltapäiväkerhoa.

– Meidän tavoitteemme on pitkällä aikavälillä olla hyvä kaarinalainen kasvattajaseura, jolla olisi junioriputki aikuisiin asti, Poikkeus visioi. Lue lisää 8.8.2018 lehdestä