Mikä Empon liikennevaloja vaivaa?

0

Lukija otti yhteyttä Kaarina-lehteen ja ihmetteli, mikä on vialla Empon liikennevaloissa. Valot ovat ainakin parin viikon ajan näyttäneet kääntyville vihreää, vaikka ketään ei olisi tulossa. Tämän seurauksena Saaristotiellä on ruuhka-aikaan seissyt autojonoja Papinholmaan saakka.
Tienpidon asiantuntija Juha Mäki Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta, mistä on kyse?
– Ilmaisimet, jotka tunnistavat valoissa seisovat autot, menivät rikki Saaristotien päällystystöissä. Tämä on tavallista: maanteillä yleisimmät tunnistimet ovat induktiosilmukoita, jotka sijaitsevat päällysteen alla, ja kun vanha päällyste jyrsitään rikki, silmukat vaurioituvat herkästi. Kun liikennevalot eivät tiedä, onko kaistalla ketään, ne antavat kyseiselle kaistalle joka kierroksella vihreät valot, vaikka autoja ei olisi tulossa.
Arvion mukaan Empossa ainakin kolme silmukkaa ja yksi yhdyskaapeli on hajonnut.
Milloin vika korjataan?
– Urakoijan mukaan vika korjataan vielä tämän viikon puolella.
Havaitaanko rikkoutunut silmukka automaattisesti?
– Etukäteen pystymme ennakoimaan, että päällystys- ja muissa kunnostustöissä hajoaa silmukoita, mutta muuten olemme sen varassa, mitä tienkäyttäjät kertovat meille.
Ongelmista voi ilmoittaa tienkäyttäjän linjalle (puh. 0200 2100) tai Ely-keskuksen liikenteen asiakaspalveluun (liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai puh. 0295 020 6001.