Miltä maistuisi leivitetyt sirkat tai sirkkakastike pastalle?

0
Uusi suomalainen kesäruoka: uutta perunaa, silliä ja leivitettyjä sirkkoja. Resepti löytyy 1.8. ilmestyneestä Kaarina-lehdestä, jonka saa helposti verkosta Lehtiluukun kautta.

Monessa kotikeittiössä Kaarinassa ja Piikkiössä on lähdetty kokeilemaan, miltä hyönteiset maistuvat lautasella. Merkittävä osa Ikaalisilla sijaistevan sirkkatilan, Luiron Sirkan ruokahyönteisistä päätyy Kaarinaan.

– Olemme hyönteismaataloutta edistävän Finsectin tuottajia, mutta tähän mennessä kaikki sirkat on myyty suoraan kuluttajille, sillä kysyntä on valtavaa. Kaikki sirkat menevät, mitä saamme kasvatettua, Hanna Luiro kertoo.
Tila ei ole markkinoinut sirkkojaan, vaan ostajat ovat löytäneet ne omin päin viidakkorummun avulla. Lisäksi on tarvittu välikäsiä: sirkat myydään pakasteina, minkä vuoksi tarvitaan kylmälaukkuketju.
Mitä sirkoista sitten voi valmistaa? Lue reseptit 1.8.2018 ilmestyneestä Kaarina-lehdestä.
Huom: Artikkelin mukaan sirkkoja voi syödä kypsentämättä, mutta Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kehottaa välttämään raakojen hyönteisten syömistä. Hyönteisruuan mikrobiologisia elintarviketurvallisuusriskejä ei kaikilta osin vielä tunneta.