Pienet huuhkajat ja helmarit kokeilivat siipiään Littoisissa

0
LTU:n jalkapallojaoston puheenjohtaja Juha-Pekka Heinonen ja leirin vastuuvalmentaja Anna-Kaisa Rantanen järjestelivät valmennettaviaan jonoihin rankkarikisoja varten. Rantanen on pelannut naisten A-maajoukkueessa ja toi leirille tuulahduksen aitoa maajoukkuehenkeä.

Littoisten työväenurheilijoiden jalkapallojaosto järjesti 5–10-vuotiaiden Huuhkajat ja Helmarit -päiväleirin viime viikolla ensimmäistä kertaa. Nimi viittaa naisten ja miesten jalkapallomaajoukkueisiin. Leiri oli Palloliiton tukema, ja muistoksi juniorit saivat ikiomiksi Suomen jalkapallomaajoukkueen paidat, juomapullot ja pallot. Jalkapalloleiri keräsi heti nelisenkymmentä osanottajaa, ja ensi vuoden leirin on jo suunnitteilla.

– Täällä on pelattu, mutta oli lällymäisiä lastenleikkejäkin, niin kuin hippaa ja polttopalloa, kertaa kuusivuotias Iisa Heinonen viime päivien antia.

LTU jalkapallon puheenjohtaja Juha-Pekka Heinonen kertoo, että seuralla on nyt kova kehitystyö meneillään. Tällä hetkellä panostetaan erityisesti pieniin palloilijoihin, ja seuran toiveena on saada tulevana syksynä kaikki joukkueet täyteen. Huuhkajat ja Helmarit -leiri oli yksi tavoitetta palveleva hanke.

Suomessa on käyty jonkin verran keskustelua siitä, pitäisikö juniorijalkapallossa keskittyä tehokkaammin tulevien huippupelaajien kasvattamiseen. LTU:n puheenjohtaja kertoo ainakin olevansa enemmän ”kaikki pelaa” -ajatuksen kannalla. LTU on harrasteseura, ja sellaisena aiotaan pitääkin. Uutena tänä vuonna aloittaa vuonna 2012 syntyneiden tiimi. Lue lisää 15.8.2018 lehdestä