Fölin linjastoluonnoksessa linjojen 7 ja 2 reittejä aiotaan typistää – Kaarina vastustaa

1
Reittiluonnoksessa Föli-linja 7 kulkee aiempaa suorempaa reittiä. Katkoviivoilla merkitty lenkki jäisi pois.

Seudullisen joukkoliikenteen eli Fölin reitit uudistetaan vuonna 2020. Luonnokset uusista linjastoista ovat nyt kunnissa lausuntokierroksella. Uudistettujen reittien tarkoitus on nopeuttaa ja helpottaa liikkumista.

Turun seudun joukkoliikenne eli Föli ehdottaa Turusta Kaarinaan kulkevaan 7-linjaan yhtä muutosta. Jatkossa reitti ei kulkisi enää Koriston kautta vaan jatkaisi suoraan Pyhän Katariinan tietä. Näin ollen Vaakunatieltä, Kartanotieltä tai Hovirinnantieltä ei pääsisi enää suoraan 7-bussin kyytiin.

– Tarkoitus olisi nopeuttaa matkaa Kaarinan ja Turun välillä. Tällä hetkellä 7 ei kerää matkustajia, koska Kaarinan kautta kulkee muiden toimijoiden nopeampia linjoja, jotka ovat suositumpia, selittää Turun kaupungin seudullisen joukkoliikenteen suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Keskustelua käydään myös Littoisten läpi kulkevasta linjasta 2. Suurimman osan linjan 2 autoista päätepysäkki on Turun Kohmo, ja vain osa niistä jatkaa Kohmosta matkaa Littoisiin. Uutta reitistöä laadittaessa pohditaan, pitäisikö linjan 2 pysähtyä enää pelkästään Kohmossa. Littoisten ja Kohmon välille pitäisi tällöin jälleen hankkia Kaarinan sisäinen bussilinja.

Kaarinan tekninen lautakunta ja kaupunginhallitus vastustavat molempia muutosehdotuksia. Lue lisää 5.9.2018 lehdestä

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Ei suoraa bussiyhteyttä Littoisista Turkuun! Viimeksi lopetettiin bussiyhteys Littoisista Varissuolle! Suunnitelma ei nopeuta matkantekoa Kohmoon, Littoisiin se on aina kestänyt matkan pituuteen nähden kauan erillaisten kiertoreittien vuoksi. Föli kuntien asukkaita ei kohdella tasa-arvoisesti. Eikö joukkoliikenteen pitäisi olla kaikkien saatavilla!
    Littoislaiset voisivat lisätä bussin käyttöä jos yhteys Turkuun nopeutuisi. Osa busseista ajaisi Varissuon kautta Turkuun ja osa kulkisi nykyistä reittiä Kohmon kautta.

Kommenttien lisääminen on estetty.