Kaarina keskeyttää kuntotestit kouluissa – moni kaupunki teki saman päätöksen jo maanantaina

0


Kaarina keskeyttää koululaisten Move-mittauksen kuntotestit kunnes testin turvallisuus ja Espoon tapahtumat on selvitetty perusteellisesti.
Kaarinan kaupunki kertoo, että kaupungissa ei ole ilmennyt ongelmia mittausten yhteydessä. Testien keskeyttämisellä halutaan kuitenkin varmistaa oppilaiden turvallisuus.

Viime viikolla espoolainen koululainen menehtyi sairaalassa testin jälkeen.

Maanantaina jo moni muu kaupunki ehti ilmoittaa kuntotestien keskeyttämisestä. Näin teki esimerkiksi Helsinki, Turku ja Salo.

Move-testi on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn tiedonkeruu- ja palautejärjestelmä. Se on valtakunnallinen. Testi tuottaa muun muassa tietoa yhdistettäväksi 5. ja 8. vuosiluokilla koululaisille tehtäviin laajoihin terveystarkastuksiin. Järjestelmän keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen.

 

Valtakunnallisesti testejä ei ainakaan näillä näkymin olla keskeyttämässä. Opetushallitus on tähdentänyt, että koulujen tulee noudattaa turvallisuusohjeita ja varmistaa oppilaiden terveydentila ennen mittauksia.