Kaarinan Kehitys kokoaa kaarinalaisia yrittäjiä pulpettien taakse

0

Kaarinalaisille yrittäjille tarjotaan nyt mahdollisuutta päästä opiskelemaan yrittäjän oppisopimuskoulutukseen. Kaarinan Kehitys kokoaa kaarinalaisista porukkaa, jotka suorittavat itselleen työn ohessa yrittäjän ammattitutkinnon tai esimerkiksi tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon.

– Koulutusta voi räätälöidä itselleen sen mukaan, mitä haluaa kehittää. Yrittäjät voivat pohtia yhdessä, miksei jokin tuote myy, tai perehtyä vaikka some-markkinointiin, Irina Lindroos kuvailee.

Yritysasiamies on yrittäjien mahdollisuudesta innoissaan. Hän on itsekin opiskellut oppisopimuksella yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon pohjakoulutuksensa päälle.

– Silloin, kun aikuinen lähtee suorittamaan jotain, mitä itse tarvitsee työssään, saa opiskelusta enemmän irtikin. Oppisopimusopiskelussa saa uutta näkökulmaa omaan tekemiseen, hän tietää.

Kaarinan Kehitys toimii ryhmän kokoajana ja tukijana. Koska yrittäjät ovat tunnetusti kiireisiä ihmisiä, koulutuksessa on lähipäiviä vain noin kerran kuukaudessa. Silloinkin kokoontuminen vie vain noin puoli päivää.

– Tätä voi miettiä sijoituksena. Yrittäjät ideoivat kursseilla yhdessä, ja toiselta yrittäjältä voi saada hyviä ideoita.
Koulutus kestää keskimäärin vuoden, ja sen järjestää Rastor. Tutkinnon suorittaminen on maksutonta.