”Konttaat ensin sohvaa pitkin karkuun”

0
”Hei, tänään tultuani takaovesta sisälle menin nostelemaan kaunista tyttöä parin upseerin kanssa, kunnes herra Bennet heitti minut seinälle ja muutuin ylängöllä olevaksi kivikasaksi, jonka päällä loikkii jänis.”
”Hiero ja lääpi sen miehen rintakehää vimmatusti huomaamattasi. Älä lopeta!”
”Romahda pöydälle ja kärsi.”
”Seuraavaksi hinkkausvitkutus-liike 8 kertaa!”
”Konttaat ensin sohvaa pitkin karkuun, ja kun tuo kiiluvasilmäinen Collins saavuttaa sut, niin heität sitä hummerilla ja makkaroilla. Hyvä, just noin!”
Näitä lentäviä lauseita on kuultu viime viikkoina Kaarina-Teatterin näyttämöllä. Tosin yksikään niistä ei ole päätymässä lopulliseen versioon tulevasta 35-vuotisjuhlanäytelmästä, Ylpeydestä ja ennakkoluulosta. Näytelmää tehdessä tarvitaan vain monenmoista huulenheittoa ja venkutusta, ennen kuin kaikki on kohdallaan.
– Ulkopuolisen silmin kuulostaa siis ihan älyttömältä meiningiltä, mutta työryhmäläisille tämä kaikki on ihan järkeenkäypää, ynnää ohjaaja Sami O. Vartiainen.
– Ja tunnelma treeneissä on usein yllätyksellinen, kun koskaan ei tiedä, mitä joutuu/pääsee tekemään!
Ensi tiistaina kuka tahansa voi tulla seuraamaan harjoituksia ja näkemään, mitä kaikkea teatterissa harrastetaan näyttelemisen lisäksi.
Ylpeyden ja ennakkoluulon ensi-ilta on Kaarina-Teatterissa 13.10. Kyseessä on Jane Austenin kuuluisin, vuonna 1813 julkaistu romaani, jonka on dramatisoinut Simon Reade.
Avoimet harjoitukset
Tiistaina 11.9. klo 18. Kaarina-Teatteri, Viipurintie 118.
Ei ennakkoilmoittautumista.