Laulavat kissanaiset esiintyvät Kaarina-talossa

0
CCL-kuorolaisista monet ovat tuttuja toisilleen jo alakoulusta, sillä usealla heistä on musiikkiluokkataustaa. Sateenvarjojen alla hymyilevät ylärivissä vasemmalta Tara Karim, Tiia Toivanen, Janina Hautaviita, Emmi Niemelä, Kirsi Toivanen ja Lempi Saurén. Alarivissä Susanna Viitala, Meri Männistö, Rosa-Leigh Welters, Aliisa Friberg, Milena Pietilä, Anna Hollo ja Ennu Leiwo. Kuvasta puuttuvat uusimmat kuorolaiset Selja Niemi ja Anna-Kristiina Oksanen.

Hullujen kissanaisten kuoro Crazy Cat Ladies ei oikeastaan ole lainkaan hullumpi. Kaarinalaiset voivat torstaina käydä toteamassa asian itsekin, kun CCL-lyhenteelläkin tunnettu kokoonpano konsertoi ilmaiseksi Kaarina-salissa.

CCL koostuu pääasiassa kaarinalaislähtöisistä entisistä musiikkiluokkalaisista ja kuoroharrastajista. Kissaleidit kokosivat rivinsä kaksi vuotta sitten, kun perustajajäsenet Ennu Leiwo, Tara Karim ja Tiia Toivanen kaipasivat ympärilleen tasokasta kuoroa. He pyysivät ensin tuttuja mukaan, ja verkostojen kautta löytyi lopulta kasaan kaikkiaan 15 laulajatarta.

– Tarkoitus oli alusta asti mennä kisailemaan eikä lauleskella vain omaksi iloksemme. Voitimme jo vuoden 2017 Northern lights -kuorokisan ja olemme käyneet myös Tampereen Sävelessä ja Jean Sibelius -kisassa, kertaa kuorolainen Kirsi Toivanen.

CCL:stä tekee erikoisen se, että kuoro on niin sanottu autotallikuoro – se toimii omatoimisesti ilman ammattijohtajaa. Treenejä pidetään laulajien kotona ja kappaleet hiotaan itse. Jäsenet ovat kaikki vasta 18–25-vuotiaita. Lue lisää 19.9.2018 lehdestä