Uran yleisurheilijat kirittävät toisiaan – tukku lahjakkaita nuoria lähestyy kansallista huipputasoa

0
SM-mitalikahvien yhteydessä järjestetty avoin tutustumistilaisuus eri lajeihin houkutteli viime viikon torstaina Keskurille mukavan määrän urheilijoiden vanhempia ja muita lajeista kiinnostuneita.

Kolme nuorten SM-mitalia, joista yksi kultainen. Kaikkien aikojen parhaat nuorten SM-viestisijoitukset sekä sadalla että neljällä sadalla metrillä. Jos pelkkää menestystä katsoo, voi sanoa, että Kaarinan Uran yleisurheilussa kasvaa tällä hetkellä tukku 14–15-vuotiaita nuoria, joilla on eväitä jopa kansalliselle huipulle asti.

Se on poikkeuksellinen tilanne seurassa, jossa edellinen aikuisten SM-kisakävijä löytyy jaoston puheenjohtaja Vesa Voutilaisen mukaan 2000-luvun alkuvuosilta.

– Seurassa on panostettu valmennukseen ja tällä hetkellä meillä on hyvä tilanne siinä mielessä, että valmentajat ovat sitoutuneita harrastukseen ja osaavat ohjata nuoria eteenpäin suorituksissaan. Tietysti myös menestys ruokkii motivaatiota, ja esimerkiksi 14–15-vuotiaiden kilparyhmässä on tällä hetkellä todella hyvä kilpailutilanne, Voutilainen miettii.

Yksi Uran menestyksen tekijöistä on kilparyhmän valmentaja Timo Pohjalainen, jonka sydän sykkii lajille päivittäin.

– Meillä on nyt hyvä ryhmä kasassa, ja tietysti tavoitteena on, että tästä porukasta saataisiin muutaman vuoden päästä urheilijoita aikuisten SM-tasolle asti. Mahdollista se on, mutta tietysti kaikki on viime kädessä kiinni siitä, miten paljon nuoret ovat valmiita satsaamaan harjoitteluun, Pohjalainen sanoo.

Hän itse laskee käyttäneensä esimerkiksi heinäkuussa yleisurheiluun yhteensä 160 tuntia ajastaan. Kilparyhmän urheilijat harrastavat hyppy- ja juoksulajeja, jonka lisäksi kilpailukausi on keskikesällä kuumimmillaan.

Palo lajiin syttyi jo kauan sitten, eikä Pohjalainen oikein osaa olla iltaisin kotonakaan.

– Vaikea siihen on muuta syytä sanoa kuin sen, että pidän todella paljon yleisurheilusta. Nyt kun olemme pitkästä aikaa saaneet ison ryhmän nuoria urheilijoita seuraan ja menestystäkin on tullut, motivoi se tietysti myös valmentajia.

 

Teksti ja kuva: Jan Sundman

 

Lue lisää 19.9.2018 lehdestä