Energiatehokkuus, maalämpö, pullotalo, nollaenergiatalo. Tiiviys, kosteusvauriot, home. Tuttuja sanoja, kun rakennuksissa puhutaan lämmityksestä ja ilmanvaihdosta.
– Maunun koululla Ruskolla alkoi sisälämpötila talvella laskea, kun ulkolämpötila meni alle kymmenen asteen. Todettiin, että kaukolämpöliittymä on liian pieni. Meidät tilattiin paikalle. Ensin teimme simuloinnin. Huomasimme, että kaukolämpöliittymän kasvattamisen sijaan voimme pienentää lämmön tarvetta. Teimme muutoksia ilmanvaihtoon, ja nyt tarvitaan lämmitykseen 100kwh vähemmän ja energiaa kuluu puolet vähemmän, sanoo Nikolas Salomaa, kaarinalaisen nollaE-konsulttitoimiston perustaja ja toimitusjohtaja.

Yritys etsii simulointiohjelmallaan rakennuksille parhaimman yhdistelmän erilaisia energiaratkaisuja. Vaikka talot ulkoisesti olisivatkin identtiset, vaikuttavat energiaratkaisuihin esimerkiksi ilmansuunnat ja käyttäjät. Sadoista eri ratkaisuista kuhunkin taloon valitaan 10-20. Lue lisää 3.10.2018 lehdestä