Kaarinan Kitsuneconissa voit olla kuka tahansa

0

Kaarinan pääkirjastossa voi lauantaina nähdä värikkäitä peruukkeja, piikkikampauksia ja taidokkaita asuja.

Kirjasto järjestää paikkakunnan ensimmäisen conin eli tapahtuman japanilaisen kulttuurin harrastajille – ja toki kaikille vähänkin aiheesta kiinnostuneille. Kirjastossa voi laulaa karaokea japaniksi, kuunnella luentoja ja tehdä ostoksia käsityöharrastajien taidekujalla.

Kitsunecon-nimisen tapahtuman järjestävät kirjasto ja vapaaehtoiset yhdessä. Osalla conien kävijöistä on tapana harrastaa cosplayta eli pukeutua joksikin populaarikulttuurista tutuksi hahmoksi. Asun voi ommella itse tai ostaa valmiina. Cosplayssa ei ole rajoituksia, ja pukeutua voi keneksi haluaa, vaikka Tarja Haloseksi. Useimmiten hahmot ovat tuttuja peleistä, sarjakuvista tai sarjoista.

Lauantaina pukeutuneet pääsevät halutessaan kisailemaan sekä lavalla että tapahtuman jälkeen Kaarina-lehden nettisivuilla järjestettävässä kuvakilpailussa. Molempiin kisoihin ilmoittaudutaan paikan päällä.

Kitsunecon järjestetään lauantaina 13.10. kello 10-15 Kaarina-talossa. Lue lisää 10.10.2018 lehdestä