Kaupunginhallitus torjumassa varhaiskasvatuksen ryhmäkoon kasvattamisen ja ravitsemusterapeutin palkkauksen

0

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus palautti vuoden 2019 talousarvioesityksen takaisin valmisteluun virkamiehille. Hallitus palaa budjetin äärelle jälleen ensi maanantaina.

Hallintojohtaja Päivä Antolan mukaan palautuksen syynä oli se, etteivät hallitusryhmät olleet vielä ehtineet keskustella keskenään talousarviosta.

Seuraavassa hallituksen kokouksessa luultavasti tullaan keskustelemaan kaupunginjohtajan ehdottamasta 200 000 euron vähennyksestä perusopetuksen tuntikehykseen ensi vuoden syksyllä. Leikkaus jakaa päättäjiä kahteen leiriin. Yhteensä koko lukuvuodelta vähennys olisi 400 000 euroa, kun keväällä 2020 vähennettäisiin toiset 200 000 euroa.

Sen sijaan kaupunginhallitus oli yksimielinen siitä, ettei varhaiskasvatuksen ryhmäkokoa kasvatettaisi ollenkaan. Tarkoitus oli ensi keväänä väliaikaisesti lisätä yli kolmivuotiaiden lasten määrää siten, että yhtä hoitajaa kohden olisi kahdeksan lasta nykyisen seitsemän sijaan. Varhaiskasvatuksessa kärsitään paikkapulasta, mutta tilanne helpottuisi kesän 2019, kun Kaarinaan valmistuu kaksi uutta yksityistä päiväkotia.

Myöskään virkamiesten ehdottamaa ravitsemusterapeuttia ei hallituksen mielestä pitäisi palkata juuri nyt. Ravitsemusterapeutin palkkausta varten voitaisiin hakea valtionkonttorista perintöä, joka on jäänyt perillisittä kuolleilta. Päättäjät siis ehdottanevat, että Kaarinassa odotettaisiin valtionkonttorin päätöstä ja pohdittaisiin ravitsemusterapeutin palkkausta vasta sitten.