Lähde lauantaina juoksemaan maratonia

0

Kaarinan Syysmaraton järjestetään jälleen tulevana lauantaina. Hitaimmatkin ehtivät vielä ilmoittautua mukaan – kisoihin voi jälki-ilmoittautua paikan päällä Kaarinan lukiolla viimeistään 45 minuuttia ennen lähtöä.

Syysmaraton juostiin Kaarinassa vuonna 2011 ensimmäisen kerran. Samalla elvytettiin pitkään unohduksissa ollut Kaarinassa juostava maraton.
Maratonin lisäksi voi juosta puolimaratonia tai 10 kilometrin lenkkiä. Osallistujamäärä on ollut hyvä, noin 500–750 vuosittain.

Maratonin matka kulkee järjestäjien kuvauksen mukaan kauniissa ja tasaisessa maastossa Kaarinassa ja Piikkiössä. Kaikki matkat ovat virallisesti mitattuja. Reitti kulkee Tuorlan sääaseman läheltä, ja sääaseman sivustolta voivat uteliaat käydä katsomassa, miltä juoksusää kilpailupäivänä on muutamana edellisvuotena näyttänyt.

Maaliintulo videokuvataan. Huoltopisteitä on kolme. Maaliin tulleet saavat pronssisen Kaarinan Syysmaraton -mitalin.

Kilpailun järjestäjä on Finnish Marathon Runners ry. Yhdistyksen väkeä kävi viikonloppuna katsastamassa tulevaa reittiä ja poimimassa roskia tien varrelta.
– Saalis oli aikamoinen! Tien varsilta löytyi muun muassa pyörän satula, vaahtosammutin, tyynynpäällinen sekä muuta roskaa ihan käsittämättömät määrät, kertoo Heli Lehtinen yhdistyksestä.

Kaarinan Syysmaraton
27.10, lähtö Kaarinan lukiolta.
10 km:n lähtö: klo 10:45. Puolimaratonin ja maratonin lähtö: klo 11:00.
Lisätietoja osoitteesta www.kaarinansyysmaraton.fi. Maksullinen tapahtuma.