Laiturin laillisuudesta väännetään kättä Empossa

0
Kuvassa näkyy kiistelty laituri, joka on rakennettu Väinölänrantaan vesialueen omistajien tietämättä. Vesialueen omistavaan osakaskuntaan kuuluvia Urpo Rantasta ja Jukka Lampikoskea kismittää, että kaupunki toimii epäoikeudenmukaisesti osoittaessaan yksityisille kuivan maan tonteille oman laiturin.

Kaarinan kaupunki kaavoitti kaksi vuotta sitten Kuusiston Väinölänrantaan kahdeksan uutta omakotitonttia. Asemakaavassa tonttien väliin jätettiin kaupungin omistama puistoalue, jonka rantaan piirrettiin laituripaikka. Venelaituri on erikoisesti varattu ainoastaan naapurikiinteistöjen käyttöön, vaikka se on yleisellä virkistysalueella.

Kuuden veneen laituri on nyt rakennettu rantaan asemakaavan mukaisesti. Kulku laiturille on estetty lukollisella ovella.

Ongelma on, että vesialueen omistajat eivät koe antaneensa suostumustaan laiturin rakentamiseen. Kaupunki omistaa viheralueen, mutta vesialue kuuluu Ämbodan yhteisranta C -osakaskunnalle. Osakaskuntaan kuuluu noin 80 kiinteistöä Empon alueelta.

Vesialueen omistajiin lukeutuvat Urpo Rantanen ja Jukka Lampikoski vetoavat vesilakiin, jonka mukaan laiturin rakentaminen vaatisi yksityisen vesialueen omistajan luvan. Omistajia ei kuitenkaan ole lähestytty suoraan, vaan asemakaavasta ilmoitettiin aikanaan pelkällä Kaarina-lehden kuulutuksella. Suurimmalta osalta Ämbodan yhteisranta C:n osakkaista kuulutus jäi huomaamatta, ja laituri ilmestyi paikalle heidän tietämättään.
Rantanen oli osakaskunnasta ainoa, joka äkkäsi kuulutuksen, ja hän jättikin kaavoittajalle laituria vastustavan muistutuksen. Sitä ei huomioitu. Lue lisää 31.10.2018 lehdestä