Stormtrooper tuulettaa asukisan voittajana

0

Kitsunecon-kirjastoconin asukilpailu on ratkennut! Eniten ääniä keräsi Stormtrooperiksi pukeutunut Crashercosplay, oikealta nimeltään Helmi Varjo.

Kaarina-lehden nettisivujen äänestyksessä jätettiin kaikkiaan 459 ääntä. Niistä voittajalle meni huimat 120 ääntä. Jokainen hahmo sai ääniä. Toiseksi tuli Napsu-nimisen kilpailijan Shuzo, kolmanneksi Sekkee-nimimerkkiä käyttävän osallistujan No face -hahmo.
Star warsista tutun Stormtrooperin asuun oli nähty vaivaa. Kilpailija oli muun muassa asentanut kypärän sisään tuulettimen, että ilma vaihtuu eikä etulasi mene huuruun hengitysilmasta.

20-vuotias uusikaupunkilainen Varjo on harrastanut cosplayta kolmisen vuotta. Hän on osallistunut vastaaviin kisoihin kahdesti aiemmin ja päässyt joka kerta kärkisijoille.

13.10. järjestetyn Kitsuneconin kävijämääräksi tuli laskurin mukaan 1200. Määrä oli huikea, sillä alun perin järjestäjät tavoittelivat 500 kävijää.

– Asiakaspalvelussa olleet huomasivat myös, että suurin osa perusasiakkaistakin, jotka eivät tulleet paikalle tapahtumaa varten, kiinnostui tapahtumasta ja kävi myös kiertelemässä ja tutustumassa. Osa osallistui työpajoihinkin, kertoo tapahtuman puuhanainen ja kirjastovirkailija Anu Lehtonen-Sonkki.